luni, 6 septembrie 2010

Despre Iubire

- S-a intunecat ...
- S-a intunecat de ceva timp, dar acum ai observat tu. Pleaca, te rog!!!
- Nu te las singura.
- Sunt singura de cand ma stiu. Doar pleaca...
- Dar te iubesc ...
- Serios? De ce?
- Nu stiu, nu-mi imaginez viata fara tine ...
- Ar cam trebui s-o faci.
Frustrant ceea ce numesc oamenii iubire, cum se consuma, se agita , se chinuie repetat pentru o obsesie pe care ei o numesc iubire. Un cuvant atat de des intalnit incat a devenit banal, iubire ... Pacat ca adevaratul inteles al ei s-a pierdut cu mult timp in urma.
Societatea zilelor noastre fabrica iubire la cutie de plastic captusita cu interes si ambalaj de gelozie. Si o vinde la colt de strada cu o reclama patetica gen: " cutia cu surprize" pentru ca intotdeauna surpriza e mai mare decat ne-am fi putut imagina, desi cat de pesimisti am fi cu totii exista mereu ceva sau cineva aici in lumea asta mare, care sa ne intreaca asteptarile.
Iubire... se gaseste mereu la reducere in sufletele ratacite si asta nu pentru ca ar vrea s-o imparta cu cineva, ci pentru ca pur si simplu isi doresc cu disperare sa scape de ea.
Bizar cum in prezent nu exista ceva mai banal decat un " te iubesc". Si nu numai aceste cuvinte in sine, cat felul in care sunt spuse, ignoranta sau entuziasmul cu , care oamenii le arunca in stanga si in dreapta repetat.
Si totusi societatea secolului 21 ar avea nevoie de un transplant de iubire ...

2 comentarii:

Iulia spunea...

Cate deptate ai.
pentru multi dintre noi "te iubesc" a devenit la fel de comun ca si " buna.ce faci?"...e trist :|

Anonim spunea...

Da...